Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Mod z poczuciem stylu 
Autor Treść wiadomości
Awatar użytkownika

Miejscowość: Grudziadz
Post Mod z poczuciem stylu
A wiec witam. Kolega jakiś czas temu znalazł świetna obudowę do modingu wyrzuconą pod śmietnik w Szwecji. Co nas zdziwiło to iż w niej znajdował się sprawny zasilacz 400watt oraz dwa wentylatory 80mm podświetlane na niebiesko. Przywiózł ją do Polski i zaprezentował mi. Obudowa miała bardzo poste kształty. Które mi pasowały ponieważ jeżeli czytaliście moje wcześniejsze posty pamiętacie ze chciałem zrobić obudowę z aluminium z prostym przodem niestety nie powstała z braku chęci projektowania wszystkiego od początku.
Wiec razem z kumplem postanowiliśmy ją troszeczkę przerobić i zabraliśmy się za nią w ferie a oto co powstawało.

1. Rozebranie budy na części pierwsze i rozpoczęcie malowania :)

ImageImageImage

ImageImageImage

2. Pomalowanie panelu górnego i frontu z metalu :)

Image

3. Dopasowanie zaślepek z obudowy Thermaltake Armor i przemalowanie siateczek :)

ImageImageImage

4. Rozkminka efektu + małe przymiarki wentyla :)

ImageImageImage

ImageImage

5. Malowanie siateczek do otworów wentylacyjnych w obudowie :)

Image

I na dziś to tyle postaram się zrobić jeszcze kilka fotek z prac wykończeniowych :)

A tak przy okazji co myślicie o zasilaczu TACENS Radix II smart 420W

Płyta Główna: Abit IP35; Procesor: Intel Core 2 Duo 2,2 Ghz; Karta Graficzna: GeForce 8600 GT Gigabyte 256MB HDTV & DVI (PCI-E); Pamięć: 2x 1024 DDR2 GoodRam; HDD: 250 GB WD; Zasilacz: Chieftec 450 watt

Profil WWW
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Post Re: Mod z poczuciem stylu
Co do zasilacza to za bardzo się nie znam ale chyba 420 Watt lepsze niż 400:D Był bym wdzięczny za więcej fotek :) może sam też kiedyś odświeżę swoją starą obudowę zamiast kupować nowe po 300zł Czy bardziej opłaca się kupić nową? Jak tam z kosztami bo był by to mój pierwszy raz :D

Profil E-mail
Awatar użytkownika

Miejscowość: Grudziadz
Koniu napisał(a):
Co do zasilacza to za bardzo się nie znam ale chyba 420 Watt lepsze niż 400:D Był bym wdzięczny za więcej fotek :) może sam też kiedyś odświeżę swoją starą obudowę zamiast kupować nowe po 300zł Czy bardziej opłaca się kupić nową? Jak tam z kosztami bo był by to mój pierwszy raz :D

No mi się wydaje ze warto się pobawić i mieć taką jaką się chce i wygląd jej podpasywać pod swój gust. A co do kosztów to obudowę od kumpla miałem prawie za free tzn miałem jakiś stary zasilacz chyba z 250 watt a on potrzebował wiec się wymieniliśmy. Koszt sprejów wyszedł w granicach 30 zł plus jakieś papiery ścierne 10zł. Niestety fotek z etapu odnawiania jej nie mam więcej postaram się zrobić jeszcze kilka przy włożonej MB i innych duperelkach

Płyta Główna: Abit IP35; Procesor: Intel Core 2 Duo 2,2 Ghz; Karta Graficzna: GeForce 8600 GT Gigabyte 256MB HDTV & DVI (PCI-E); Pamięć: 2x 1024 DDR2 GoodRam; HDD: 250 GB WD; Zasilacz: Chieftec 450 watt

Profil WWW
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Spoko z oczyszczanie obudowy nie będzie problemu i mam też mały dostęp do obudów z odzysku XD Może faktycznie się pobawię w modding bo tego jeszcze nie próbowałem a trochę praktyki mam już z narzędziami :D

Profil E-mail
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość