Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Kompz.org - Zmieniliśmy się ;) 
Autor Treść wiadomości
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Białystok
Post Re: Kompz.org - Zmieniliśmy się ;)
z tego co ja widziałem to wczoraj wieczorem się wyłożyło jednak, zaraz po tym jak dodałem posta w "niby sb"

Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Piła
Dagger napisał(a):
z tego co ja widziałem to wczoraj wieczorem się wyłożyło jednak, zaraz po tym jak dodałem posta w "niby sb"

Wniosek? Zepsułeś :mrgreen:

Profil WWW
Awatar użytkownika

Miejscowość: Malbork
Ahh, trochę było dobrze, ale teraz prawie cały dzień pad, klamka chyba zapadłą (tak to się mówi?)?

Mój świat...
Moje życie...
Moje marzenia...
Moja miłość...
O co chodzi? O Motocykle rzecz jasna:-)

Śmierć tego forum nastąpiła około połowy roku 2008.

Administrator
Awatar użytkownika

Staram się uzgodnić nowy serwer z pewną firmą, bo mam więcej swoich stron do przeniesienia, a oni wydają się odpowiedni. Na dniach dostanę ofertę i wtedy będziemy myśleć dalej.

Jakiś czas było już dobrze, a teraz znowu się zaczęło :(

Profil WWW
Awatar użytkownika

Pozwolę sobie napisać jak ja to wszystko widzę, bo zmieniasz serwer to może od razu trochę ulepszyć to php3 ;>?
- Pierwszą sprawą, o której już pisałem, jest trochę rozszerzenie forum, najlepiej do rozmiarów starego.
- Dalej, można by zmienić trochę kolorystykę wstawiając oryginalny (tylko te co teraz emotki zachować) ProSilver z oryginalnymi ikonkami(!), jest pewna strona (teraz nie pamiętam linku), na której można całkowicie modyfikować kolorystycznie ProSilver'a, a ona potem daje gotowy styl, mi się wyobraża połączenie ciemnego czerwonego z czarnym (;p), ale można by ten szary rozjaśnić na taki jasnoszary? schodzący w niebieski, szczególnie górę.
- Przydałaby się zmiana loga na jaśniejsze i inne po prostu, też trochę większe.
- Stronę Tanie.PC (to chyba jest twoja) dopasować kolorystycznie do tego forum i trochę bardziej uwydatnić link do niej.
- Dodać do profilu "Swój komputer".
+ Bardzo podoba mi się prostota "Profil" i "Edycja Profilu" na http://overclock.pl/forum, a ogólny wygląd strony i wielkość http://forum.overclockers.pl
Tak się już trochę nad tym zastanawiałem i teraz przy okazji przenoszenia na serwer napisałem (chociaż o czymś zapomniałem...), bo jednak to przejście na phpBB3 nie było tak efektowne.
Pozdro

Mój świat...
Moje życie...
Moje marzenia...
Moja miłość...

Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
Mev, sprawa wygląda tak... Już po raz kolejny, gdy próbowałem założyć nowy temat w dziale "Sprzęt" wywaliło buga :shock: . O co chodzi? Zepsułem coś? :P Może coś z moim kontem jest nie tak, albo kij wie ;)

Administrator
Awatar użytkownika

Michal - u mnie jest OK, ale niech jeszcze się ktoś wypowie.

W weekend forum będzie przeniesione na nowy serwer, mam dość tych padów.

Profil WWW
Awatar użytkownika

A inne strony też masz na tamtym serwerze? :P

Twoje inne strony też tak mają? Tzn. co chwile jest jakiś pad?

U mnie wywala buga tylko, jak chce założyć nowy temat, gdy odpowiadam, albo edytuje to nie ma żadnego problemu.

Administrator
Awatar użytkownika

Na tym serwerze mam tylko forum - klienci by mi jaja urwali, gdyby ich stron tak w kratkę działali :)

Ale jak się uda z kodowaniem wygrać walkę to forum będzie na jednym z najlepszych moich serwerów :)

Profil WWW
Awatar użytkownika

Przeniesione? :P

Wczoraj jeszcze chyba widziałem jakiegoś pada :P

Administrator
Awatar użytkownika

Jeszcze nie, ale jutro się za to zabieram :)

Profil WWW
Administrator
Awatar użytkownika

Hej,
Forum już znajduje się na nowym serwerze w Polsce i mam nadzieję, że teraz wszystko będzie OK.

Są widzę drobne błędy z kodowaniem w odpowiedziach na posty (Re: .....). Proszę o informacje gdyby jakieś błędy gdzieś jeszcze się pojawiły bo nie jestem w stanie wszystkiego samemu sprawdzić. :)

Profil WWW
Awatar użytkownika

E, e, e... Nie wierze... Ja tu czekam zniecierpliwiony i czekam... Nagle dostaje PM z kompz.org, sprawdzam i działa, ale forum.kompz.org nie, czyli gdybym nie dostał PM to zanim bym sie dowiedział, że forum znowu chodzi! Nikt się nie domyślił, że mnie tak długo nie ma! <foch>!

Mój świat...
Moje życie...
Moje marzenia...
Moja miłość...

Administrator
Awatar użytkownika

Drogi Skoczku,

Skoczek napisał(a):
Pozwolę sobie napisać jak ja to wszystko widzę, bo zmieniasz serwer to może od razu trochę ulepszyć to php3 ;>?

A pozwól sobie :D

Skoczek napisał(a):
- Pierwszą sprawą, o której już pisałem, jest trochę rozszerzenie forum, najlepiej do rozmiarów starego.

Chwilowo nie, ale jak będę miał nadmiar wolnego czasu mogę nad tym posiedzieć (każdy element wymaga poszerzenia - jest to trochę czasu).

Skoczek napisał(a):
- Dalej, można by zmienić trochę kolorystykę wstawiając oryginalny (tylko te co teraz emotki zachować) ProSilver z oryginalnymi ikonkami(!), jest pewna strona (teraz nie pamiętam linku), na której można całkowicie modyfikować kolorystycznie ProSilver'a, a ona potem daje gotowy styl, mi się wyobraża połączenie ciemnego czerwonego z czarnym (;p), ale można by ten szary rozjaśnić na taki jasnoszary? schodzący w niebieski, szczególnie górę.

Nie wiem jak reszcie, ale mi się obecny podoba i jest znacznie schludniejszy od subsilvera...

Skoczek napisał(a):
Przydałaby się zmiana loga na jaśniejsze i inne po prostu, też trochę większe.

Tu się z Tobą zgodzę (mamy tu jakiegoś grafika, który by się tego podjął?). Jeżeli nie, w najbliższym czasie postaram się jakąś grafikę na top zamówić :)

Skoczek napisał(a):
Stronę Tanie.PC (to chyba jest twoja) dopasować kolorystycznie do tego forum i trochę bardziej uwydatnić link do niej.

Niedługo link do niej zniknie, więc nie ma takiej potrzeby - to był tylko projekt testowy :)

Skoczek napisał(a):
Dodać do profilu "Swój komputer".

Mogę to zrobić, ale nie będzie to dokładnie w takiej samej formie jak Kompz.org (m.in bez rankingu).

Skoczek napisał(a):
Bardzo podoba mi się prostota "Profil" i "Edycja Profilu" na http://overclock.pl/forum, a ogólny wygląd strony i wielkość http://forum.overclockers.pl

Inny skrypt forum, nie będę przerabiał wszystkiego z tego powodu, a wygląd szału nie robi według mnie

Skoczek napisał(a):
jednak to przejście na phpBB3 nie było tak efektowne.

No ja twierdzę inaczej - zdecydowanie mniej śmieci, nie ma "spamowych" użytkowników, forum się nie wykłada np. przy próbach rejestracji nowych użytkowników (tam się zdarzało), itp. :)

Pozdrawiam :)

Profil WWW
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość