Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Jaki linux? 
Autor Treść wiadomości
Awatar użytkownika

Miejscowość: jest nieznana poniewaz uzytkownik jest anonimowy..
Post Jaki linux?
Chcialbym linuxa... Tylko jest ich tyle ze nie wiem jakiego wybrac... Ostatnio zamowilem ubuntu, kubuntu i edubuntu... Przyszlo mi chcialem zainstalowac ale zamaist instalacji pojawila mi sie jakas poryta kwadratowa grafika mianowicie zamiast kursora byly roznokolorowe kwadraty... Nic nie chcialo pociagnac. Teraz chcem scagnac jakiegos linuxa lub oprogramowanie na jego bazie. Pomozcie.

A wiec komputer slabiutki:
512 ram ddr
proc 2.8ghz
grafa radeon 9250 128ram
wogole taki low jest ;]

Moje upodobania:
Jak najladniejsza oprawa graficzna systemu (zaokraglone tekstury itd ;] ).
Dobry odtwazacz filmow i muzy.
Jakis skromny edytorek tekstu no i zeby dalo sie instalowac wiekszosc programow.

pomocy plz

Awatar użytkownika

Miejscowość: Malbork
Post Re: Jaki linux?
Doradzam, chodź z Ubuntu raczej dużo wspólnego nie ma, Mandriva'e (click), sam mam zamiar w najbliższym czasie zakupić wersje 2009 lub Xtreme. Systemowi niczego nie brakuje, instalujesz i masz multimedialny komputer, który dobrze współpracuje z Cedegą i Wine jakbyś chciał coś od Billego G ;)

@Edit down
Kurcze, coś fajne ta setka, pierw "666", teraz "669" i ciągle pochwały ;p Aż nie chce tego niszczyć nowym postem...

Mój świat...
Moje życie...
Moje marzenia...
Moja miłość...
O co chodzi? O Motocykle rzecz jasna:-)

Śmierć tego forum nastąpiła około połowy roku 2008.

Ostatnio edytowany przez Skoczek , edytowano w sumie 2 razy

Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
Też jestem za Mandrivą.

Skoczek, ładna ilość postów :D :alien:

Administrator

Miejscowość: Augustów
drabin napisał(a):
Chcialbym linuxa... Tylko jest ich tyle ze nie wiem jakiego wybrac... Ostatnio zamowilem ubuntu, kubuntu i edubuntu... Przyszlo mi chcialem zainstalowac ale zamaist instalacji pojawila mi sie jakas poryta kwadratowa grafika mianowicie zamiast kursora byly roznokolorowe kwadraty... Nic nie chcialo pociagnac. Teraz chcem scagnac jakiegos linuxa lub oprogramowanie na jego bazie. Pomozcie.

linux jest jeden a właściwie to nie ma żadnego, bo poprawna nazwa to GNU/Linux, zatem chodzi ci o dystrybucje linuksa (wyraz odmienia się normalnie, bo jesteśmy w Polsce)
zamawiałeś 3 dystrybucje ubuntu? przecież możesz ściągnąć tylko jedną, a i tak będziesz miał 'ładne zaokrąglone tekstury' i edytor tekstu. A właśnie, nie ma czegoś takiego jak tekstura w grafice dwuwymiarowej, więc kolego, ogólnie to ja zachęcam do dokształcenia się:
http://newbie.linux.pl/?id=article
póki tego nie zrobisz, lepiej nie pisz nigdzie, tak dla twojego dobra, a jak już piszesz to rób to czytelnie, bo na razie ci nie wychodzi
ps. ubuntu jest w twoim przypadku najlepszym wyborem ;]

#326918 Linux Registered User @ Slackware
the quieter you become the more you can hear

Profil E-mail ICQ
Awatar użytkownika

Miejscowość: jest nieznana poniewaz uzytkownik jest anonimowy..
Paweł napisał(a):
drabin napisał(a):

linux jest jeden a właściwie to nie ma żadnego, bo poprawna nazwa to GNU/Linux, zatem chodzi ci o dystrybucje linuksa (wyraz odmienia się normalnie, bo jesteśmy w Polsce)
zamawiałeś 3 dystrybucje ubuntu? przecież możesz ściągnąć tylko jedną, a i tak będziesz miał 'ładne zaokrąglone tekstury' i edytor tekstu. A właśnie, nie ma czegoś takiego jak tekstura w grafice dwuwymiarowej, więc kolego, ogólnie to ja zachęcam do dokształcenia się:
http://newbie.linux.pl/?id=article
póki tego nie zrobisz, lepiej nie pisz nigdzie, tak dla twojego dobra, a jak już piszesz to rób to czytelnie, bo na razie ci nie wychodzi
ps. ubuntu jest w twoim przypadku najlepszym wyborem ;]

Wlasnie o to chodzi ze Ubuntu mi nie chce chodzic... grafika nie chce dzialac poprawnie i mysle ze system moze byc niekompatybilny z moja karta graficzna... A wiec ubuntu odpada... Sprobuje Manderivy ;] Dzieki chlopaki / dziewczeta ;)))

Administrator

Miejscowość: Augustów
bajki pleciesz, każdy problem tego typu da się rozwiązać, niekompatybilność może istniała 10 lat temu ale nie dzisiaj :P
btw, sugeruję używanie jednej kropki zamiast 3 ;]

#326918 Linux Registered User @ Slackware
the quieter you become the more you can hear

Profil E-mail ICQ
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość